БЪЛГАРИЯ, ЗВЕРОВЕ

Хванаха вълчицата Лупи

ВълкСлед 9 дни дебнене днес най-сетне бе заловена вълчицата Лупи, която избяга от зоогическата градина в Благоевград.

По обяд в понеделник управителят на зоологическата градина Крум Попниколов и експерти чакали хищника край клетката му, до която поставиха капан преди дни. Лупи обаче го видяла и побягнала надолу през зелените площи. Влязла в района на мечките Явор и Калина, които са в Айтос, тъй като домът им се разширява и модернизира.

„Взех пушката и я уцелих със стрелата в задния крак. Падна, упойката я хвана и я пренесохме с колегите в отделна клетка. Ще остане там, докато мине упойката. Ще заздравим клетката, в която са трите вълка. Там рязахме мрежата, за да я примамим, ще затворим дупката”, каза шефът на благоевградския зоопарк Крум Попниколов, който е ветеринарен лекар.

Специалистите се надяваха Лупи да се хване в един от двата капана, които бяха заложени край клетката на 8-месечния хищник, избягал миналата неделя сутринта. Става въпрос за специални клетки, в които е поставено месо. Целта бе животното да влезе вътре и да се опита да дръпне мръвката, която е вързана здраво с тел. „Има педал на пода, който при настъпване задейства клетката и тя се затваря. Разчитахме да я хванем по този начин, но стана по друг. Най-важното е, че всичко е наред с животното”, сподели Попниколов.

Той бе уверен, че младият хищник не е агресивен, че няма опасност за жителите на квартала, тъй като е социално животно, свикнало с хората. Според него вълчицата е прескочила оградата, която е висока 3,5 метра. Животното е родено в зоопарка в Плевен и е докарано по-късно в Благоевград.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...