ЗВЕРОВЕ

Не успяват да упоят избягалата в Благоевград вълчица (обновена)

Животното е на осем месеца и не е опасно, уверява директорът на зоопарка

Снимка: E-79.com
Зоопаркът в Благоевград в момента е под блокада заради избягалия хищник
Снимка: E-79.com

Неуспех е претърпял опитът за упояване на вълчицата, която днес излезе от клетката си в благоевградския зоопарк. Предполага се, че животното вече е напуснало атракциона, а служителите на полицията, пожарната и фондация „Четири лапи” са разширили района, в който го издирват.

Примамка

Според информация на сайта Е-79.com по-рано днес хищникът е бил примамен с парче месо и експертите са се подготвяли да изстрелят упояващата стреличка. В сублимния момент лай на куче от съседната циганска махала стреснал вълчицата и тя на бегом се оттеглила въпреки сочната стръв.

„Някои от квартала твърдят, че са виждали през последната седмица въпросната вълчица извън клетката. Тя явно излиза и се връща, когато си поиска. Най-вероятно е подкопала земята някъде под мрежата и през дупката отива на свобода”, коментираха местни жители. От полицията уверили, че ще проверят твърденията.

Уверения

„Нямам представа как е излязла, в момента пътувам към зоопарка, ще знам повече, но по-късно”, казва директорът на зоопарка Крум Попниколов, който е ветеринарен лекар. Той уверява, че животното не е опасно и не бива да се създава излишна паника.

Сигнал за инцидента е подаден към 10:30 часа. 16-годишният Сашо Хаджиев от ромската махала се разхождал в района на зоологическата градина, когато изведнъж видял вълк да пие вода до чешмата. Веднага изтичал надолу и уведомил служителите.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...