Коментари

Да арестуваш Ахмед

Ахмед Мохамед
Ахмед Мохамед.

Терористичните ислямистки групировки очевидно постигнаха една от своите цели – светът да живее в страх. Вече всеки се плаши от различния. От този, който е със странно име, религия, обичаи. Хората гледат ровечката и със съмнение мургавите, тези с чалмите, забрадените им жени. Мнителност поражда фактът, че съседите празнуват Рамазан Байрам, а на Коледа го карат по-кротко.

Терористите успяха – насадиха омраза между исляма и християнството. Просто светът още не го осъзнава и не е много наясно за огромните вреди, които ще бъдат нанесени. А те вече започнаха да се виждат.

Пример е историята с ареста на 14-годишния Ахмед Мохамед в САЩ. Детето направило часовник, алармата му се включила в часа по литература, учителката видяла електронния дисплей и се побъркала от страх. Полиция, белезници – а никой не чул детето, нито погледнал какво точно е устройството.

Със сигурност за полицаите е имало значение, че срещу тях стои Ахмед Мохамед, а не Джон Джонсън, Питър Питърсън и т. н. Защото и пазителите на реда са обзети от страх, а неговите очи за най-големи – първо виждат различното, което пречупват като заплаха.

Затова арестът на детето е пример за победата на тероризма на интелектуално ниво. Просто хората вече не мислят, а реагират първосигнално. Страхът е световният цар сега. А белезниците около китките на Ахмед са символ на оковите, които са опасали цивилизования свят. Вериги от паника, песимизъм и чист страх.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...