Коментари

Напъна се МВнР

Даниел Митов
Даниел Митов.

Големи напъни в родното Министерство на външните работи – цялото ведомство се разтресе от родената идея, а след това и държавата. А какво е хрумването, излязло зорлем от главите (може пък да е от други телесни части) на нашите дипломати барабар с началника им Даниел Митов. Ето го: „Не дадохме разрешение за преминаване на руски транспортни самолети над територията на България, защото имаме съмнения, че характерът на товара не съответства на заявеното. Българското Министерство на външните работи взе това решение самостоятелно“.

Браво МВнР, браво Митов. Всъщност пука им в Москва, че няма да минат над страната ни. Маршрути по въздух до Сирия колкото щеш. Дори идеята руска транспортна авиация да минава през нашето небе, натоварена с хуманитарна помощ за Сирия, е доста идиотска.

Отворете една карта и ще видите защо. Има далеч по кратки маршрути. Москва просто ни пробва. Сондират си от Кремъл, за да видят докъде са стигнали нашите дипломати в самозабравянето си. Е, видяха и сигурно им стига да си направят изводите. За нас остава основният проблем – че докато показваме мускули на Русия, се одупваме на Запад. Всъщност – въпрос на избор накъде ще си завъртим задните части.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...