Интервю, Секс

Специално за ФОРУМНЮЗ

Анни Спринкъл: Животът е секс. Смъртта е секс

Анни Спринкъл: Сексът е навсякъде. Дишането е секс. Животът е секс. Смъртта е секс.

Колко е вълнуващо да опрашиш България, каза Анни на поканата за интервю на ForumnNews.
Анни Спринкъл е първата порно звезда, защитила докторантура.

Анни Спринкъл е секс. Ани Спринкъл е правила всичко, което вие сте гледали след 12 ч., всичко, за което сте мечтали или не сте посмявали да си помислите.

Била е нюйоркска проститутка и порно актриса повече от 20 години.

Основател е на постпорнографския модернизъм, както и на бързо набиращото световна популярност движение Екосексология. Анни е първата порно звезда, защитила докторантура.

Днес Анни Спирнкъл е световно признат секс-възпитател и лектор, чиято работа се изучава в колежи и университети.

 – Анни, здравей! Първо искам да ти благодаря, че намери време за това интервю, знам че сега си много заета. Къде се намираш в момента?
– В момента съм на път. С партньора ми, професор Елизабет Стефънс (Бет), правим турне в четири щата, което приключва след три седмици. След това заминавам за Индиана, където ще изнасям лекции в института Кинзи. След това пък се отправям към Ню Йорк – там ще направим една екосекс обиколка на Сентрал Парк.

 – Това ли са нещата, с които се занимаваш в момента?
– Предстои ми да издам две книги. Едната е посветена на работата ми с Бет. Нарича се Идват Екосексуалните и става дума за нашия арт проект, в който изследваме екосексуалността.

Анни и Бет с една от постановките им.
Анни и Бет с една от постановките им.

 – Ти на практика си основател на движението екосексуалност. Разкажи ни малко повече за него.
– На практика ние променяме метафората за земята-майка в земята-любовница. Искаме да обърнем внимание на еротизма и чувственото удоволствие, което природата носи. За да създадем по-здрава връзка със Земята, ние общуваме с природата около нас. Отнасяме се към Земята с нежност, уважение и страст. Ние сме лудо, страстно и бясно влюбени и сме благодарни за тази връзка всеки ден. Ние сме екосексуални.

 – Tи си в порно индустрията от 1973 г. Как се промени порно културата от тогава?
– Аз бях в масовото порно преди много години, след това започнах да правя собствено порно. Нарича се пост порнографски модернизъм или на кратко пост порно. През годините порнографските филми станаха много и станаха легални. Не бяха такива, когато аз влязох в бизнеса. Легализирането на порното е голяма промяна, разбира се. Освен това тръгнахме от филмова лента, минахме на видео и днес сме дигитални. Порното влезе и университетите – като  академична дисциплина.

 – Днес порното е навсякъде и децата са изложени на порнография от много ранна възраст. Какви са опасностите, които това крие за сексуалния им живот като зрели хора и как може да ги предпазим?
– Аз нямам деца и не знам много за тях. Порно филмите се правят за възрастни.

 – Съгласна ли си с твърденията, че порното дава нереалистична представа за секса, изкривява представата за човешкото тяло и създава нереалистични очаквания за представянето на партньора и своето собствено?
– Порното е продукт на фантазията. Прави се, за да възбужда хората – когато са сами или с партньорите си. То е един вид огледало – всеки вижда в него различни неща. Както всяка друга медия. Може да кажеш, че модните списания правят жените несигурни. В действителност обаче човек не трябва да обвинява и да съди, а да работи над себе си.

Annie Sprinkle3 – Ти си секс-възпитател – на какво има нужда да бъдат научени хората и какво забравят за секса?
– Има много да се учи за човешката сексуалност. Наистина зависи от човека и какви са неговите пречки и предпочитания. Всеки човек е отделна еротична вселена сам по себе си. Всеки е различен.

 – Имаш твой уникален стил феминистко порно. Какво представлява този вид порно и какво те тласна натам?
– Типа филми, които аз снимам, се нарича постпорнографски модернизъм или постпорно накратко. Аз съм феминистка и също така харесвам алтернативите на масовото хетеронормативно порно. Терминът постпорно назовава медия със сексуално съдържание, която е по-артистична, концептуална, политическа и дори хумористична понякога и това я различава от масовата порнография. Често носи в себе си критична чувствителност и макар и понякога да отива към хард-кор спектъра, не се фокусира върху „еротичното“. Патентовах термина постпорнографки модернизъм през 1988, когато се нуждаех от име за първото ми театрално парче. От тогава много артисти и академици се позовават на него, като например испанският куиър-теоритик Беатриц Прециадо, артиста и теоритик Тим Щутген, както и много американски и европейски артисти, театрални групи и порнографи.

 – Половите стереотипи започват ли да се размиват и това как повлиява на сексуалните предпочитания и изразяване?
– Да. Категорични се размиват. В Сан Франциско, където живея, мъжете са жени, а жените са мъже. Има хора, които не пасват на нито един от двата пола или са флуидни. Всички са различни. А различните хора предпочитат различни неща.

Практично

 – Кой е фактор номер 1 за добро сексуално изживяване?Annie Sprinkle4
-Бутилка хубав лубрикант и щедрата му употреба. Всичко трябва да е супер мокро и хлъзгаво.

 – Ако трябва да генерализираш на базата на опита си, каква е основната причина за сексуалните дисфункции?
– Липсата на сексуално образование.

 – По-големия пенис по-добър ли е?
– За някои хора да, за повечето хора това няма значение.

 – По-широката вагина по-лоша ли е?
– Същият отговор.

 – По-дългият полов акт по-задоволяващ ли е?
– Пак този отговор. Различните хора са устроени различно и предпочитат различни неща. Зависи и какъв секс практикуваш. Когато бях в порно индустрията не си падах особено по аналния секс и предпочитах мъже с малки пениси. Когато правя вагинален секс обаче харесвам големи пениси. Въпреки че и малките пениси са добре, особено ако мъжът може да борави и с ръцете и езика си .

 – Колко често е нормално?
– Напълно зависи от човека. Както и от това какви са му моментните нужди и колко често ги задоволява.

 – Каква е дефиницията ти за добър любовник?
– Добрият любовник за един, е лош любовник за друг.

 – Как дефинираш секса?
– Почти всичко е секс. Сексът е навсякъде. Посещението при зъболекаря може да е секси. Да видиш готин задник на улицата е секси. Да помиришеш цвете… Дишането е секс. Животът е секс. Смъртта е секс.

Annie Sprinkle5Лично

 – С колко човека си правила секс?
– Около 3500.

 – При всеки сексуален акт ли свършваш?
– Не.

Най-много колко оргазма си имала по време на един акт?
– Във филма “Курви и богини” – видео уъркшоп получавам много и различни оргазми в продължение на повече от 5 минути. Има ги заснети – можете да го гледате.

 – Как контролираш оргазмите си?
– Изследвала съм оргазмите си доста. Не ги контролирам. Но съм повече към енергийните оргазми, който не са генитални.

 – Гледаш ли порно за лично удоволствие?
– Не. Рядко. Предпочитам да снимам порно.

 – Каква е разликата между снимането на порно, гледането на порно и сексът с партньор?
– Напоследък съм заинтересована основно от еротиката в природата. Порното е в миналото ми. Аз и партньорката ми правим арт представления в легла от пръст – с Бет правим секс в тези легла пред публика и на публични места. Все още правя доста странни и провокативни сексуални експерименти.

 

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...