Коментари

Когато статистиката „заговори“ с имена

Кадър: Нова тв
Спирачният път, оставен от автомобила, убил Маринo и Велислава край село Лесидрен
Кадър: Нова тв

Всеки, който отваря сутрин информационните агенции, е наясно, че една от основните новини е броят на загиналите при катастрофи през изминалите 24 часа.

Има моменти, когато се случват по-големи нещастия и статистиката „заговаря“ с имена – малката Габи от Ловеч, Марино и Велислава, убити на пътя край село Лесидрен. Това са последните примери, които накараха хората да се замислят и за пореден път да осъзнаят, за съжаление за кратко, че положението по родните пътища е безнадеждно.

Българинът разбира от всичко. Корифей е на темите политика, футбол, шофиране. Ербаплъкът му обаче не пасва на акъла, с който сяда зад волана. Ругатни, пожелания към роднини, засичане, показване на мускули – с това се отличават голяма част от българските карачи.

Затова и така, полека, убийствата по пътищата се превърнаха в статистика. Трябва да загинат деца, за да се сепне обществото и да се запита – „Какво се случва?“

Случва се, че у нас е пълно с олигофрени, които избиват комплекси, щом подкарат автомобила си. А останалите, уж нормалните, се присещат за този факт, само когато стане най-лошото. И след това бързо забравят.

Остава само страданието на близките, които се мъчат да подобрят нещата, като се борят с тежката държавна машина. Някои успяват, други продължават.

Нека жертвите на пътя не бъдат поредната статистика на МВР, която минава и заминава през главите ни. Тогава може и да има някаква надежда, че нещата ще се променят към по-добро.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...