Коментари

Пултът в парламента – враг №1 на Плевнелиев

Роен Плевнелиев на Межднародната конференция по сигурността в Мюнхен.
Не му е лесно на президента да е президент. Горкият Плевнелиев.

Не му е лесно на Росен Плевнелиев. Освен че вече четвърта година поред носи на крехките си рамене президентската институция, се сдоби и с много врагове.

Подривна дейност дебне държавния глава от всякъде – я някой от пресцентъра му ще го подлъже да изрече глупост, я ще го осмеят медиите. М, да. Хич не му е лесно на президента.

А от вчера му е още по-трудно. Въпреки Плевнелиевите мъки, във вторник депутатите бяха безпощадни и му резнаха най-милото – референдума за изборна реформа.

Остана само питанката – щете ли дистанционно електронно гласуване. Безвъзвратно изгубени бяха другите два въпроса – за мажоритарния избор на депутати и задължителното гласуване.

След това тъжният президент морно отрони – „Не се вслушаха във волята на народа“. Ами, депутати, какво да ги правиш. Не разбират и не искат да разберат.

Но положението днес стана още по-тежко. Десислава Атанасова от ГЕРБ разкри какво е попречило на парламентарната група на управляващите да дадат рамо поне на въпроса за задължителен вот. Новината е ужасна. Електронните пултове се били развалили и няколко души не успели да гласуват.

Е, в този случай Плевнелиев трябва да се замисли дали да не подаде оставка – щом и електрониката започна да си прави шеги с него…

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...