БЪЛГАРИЯ

Градушка с големина на орех прати жена в болница

ГрадушкаГрадушка с големина на орех се изсипа над общините Силистра и Главиница в четвъртък вечерта. Ледените късове са пратили жена в болница. Тя има наранявания по цялото тяло. Състоянието на жителката на Силистра е стабилно, но шокът от случилото се е голям, уточняват лекарите.

Градушката е нанесла щети и на насажденията от двете области.

Пороят излял се от небето, е предизвикал паника в село Смилец, където местните хора са помислили, че има скъсана язовирна стена и селото им ще бъде залято от потоп. Оказало се, че тревогата е неоснователна. Калните реки от вода идвали не от близкия водоем, а от околните хълмове, които правели водосбор в ниската падина, където са разположени домовете на хората.

За наводнени дворове и къщи съобщават жители на силистренските села Калипетрово, Смилец, Йорданово, Ламбриново, Проф. Иширково. В община Главиници има паднали дървета,счупени са осветителни тела, отнесени са парапети. Най-пострадали са хората в селата Лисец и Падина, където има удавени животни и разрушени покриви. В целия район на градушката има сигнали за унищожена земеделска реколта.

Щетите и пораженията от лятната стихия още не са ясни. В момента комисии обикалят пострадалите обекти и изясняват размера на разрушенията, информираха от областната управа в крайдунавския град.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...