БЪЛГАРИЯ

Меглена Кунева: От матурите разбрахме, че учениците имат проблем с разбирането на материала

"Искаме да засилим часовете и знанията по природни науки", допълни тя. "

Меглена Кунева

“В МОН се подготвят учебни програми, които са ориентирани към променено съотношение между нови и стари знания”. Tова каза вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева по време на кръгла маса на тема “Образованието като фактор за националната сигурност”, предаде “Фокус”.

“Искаме да засилим часовете и знанията по природни науки”, допълни тя. “Изводите, които направихме дотук при една много стегната организация против преписването са, че учениците след матурите разбрахме, че имат проблем с разбирането на материала и с практическото приложение на знанието”, обясни Меглена Кунева.

“Подкрепа дължим не само на тези, които имат затруднения, подкрепа дължим и на най-добрите. По националните програми сме предвидили средства за стимулиране и на учителите, които подготвят талантливи деца, радващи ни с медали”, уточни тя.

“За националната сигурност са присъщи специфични проблемни области. Политически, икономически, социални, етнически, духовни, военни, информационни, екологични. Всеки един от компонентите самостоятелно или в съчетание с другите може да се окаже критичен за държавата. Всички заедно или поотделно зависят от образованието и човешките ресурси, следователно то трябва да има компетентност по всеки един от аспектите на националната сигурност”, коментира образователният министър.

“Не на последно място е важен и духовният компонент, който определя морала и ценностите на гражданите. След семейството образователната система е най-важният фактор за формиране на националните ценности”, подчерта Меглена Кунева.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...