БЪЛГАРИЯ

БСП иска оставката на Меглена Кунева

Причината за поисканата оставка е провалът на реформата в просветата

kunevaa

БСП иска оставката на министъра на образованието и науката Меглена Кунева. Причината е провалът на реформата в просветата, съобщи в Стара Загора лидерът на социалистите Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията.

“Какво още трябва да се случи, за да бъде освободен министър? Нейна оставка и поемане на отговорност от страна на министър-председателя.”, заяви Нинова. “Учителският събор беше гавра с българските учители – да ги караш от цялата страна и да им държиш реч, без да им дадеш възможност да си кажат мнението. Да им кажеш, че ще им вдигнеш заплатата с 10%, а на другия ден министър-председателят го опровергава”, коментира още тя.

Ден след като Кунева обеща увеличение от 10% на учителските заплати от догодина министър-председателят Бойко Борисов отрече темата да е била обсъждана и каза, че е научил от медиите за лансираното увеличение на учителските заплати.

Образователната политика е приоритет и е крайно време министър-председателят да се ангажира с нея и да настоява тя да има цел и посока, коментира Нинова.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...