БЪЛГАРИЯ

Главният секретар на МВР: Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво

Костов каза, че очевидно Митьо Очите е фактор в района на Слънчев бряг

georgi kostov

“Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво. Считам, че след като извършителят на убийството е задържан въоръжен, с оръжието на престъплението, минути след извършването му и е привлечен като обвиняем, и е в ареста в Бургас, няма какво да добавя”. Това заяви пред медиите днес главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, предава БГНЕС.

Последните данни, които имам, бяха съобщени тази сутрин от вътрешния министър г-жа Бъчварова, припомни Костов. Издирваме само едно лице, което е съпричастно към инцидента, но неговата действителна роля не е от съществено значение за самото разследване на престъплението, посочи главният секретар. Той потвърди, че поводът за инцидента е ясен от самото начало и е съобщен 3 часа след инцидента лично от него.

“Когато един човек като Димитър Желязков е предмет на такъв обществен интерес, нормално е да има всички възможни хипотези, а хората имат право да ги изказват”. Така отговори главният секретар на МВР на въпроса дали имат основания за съмненията, че точно битов скандал е причина за престрелката в Слънчев бряг. „Ние говорим с факти и те са такива”, повтори той.

Но отказа да уточни колко струва едно паркомясто, където е възникнал инцидента, защото не влизало в служебните му ангажименти.

„Очевидно Митьо Очите е фактор в този регион, очевидно е в полезрението на МВР и очевидно плод на тази активност на МВР е и присъдата на въпросното лице, която той е изтърпял”, каза Костов. И продължава да е предмет на нашия интерес, заяви той. Костов е убеден в бързината на реакцията на МВР след получаване на сигнала за инцидента. Според него е показателен и фактът, че Митьо Очите вече не ходел като минали години, придружаван от 40 души накуп, нито в тази ситуация са били с него, облечени с бронежилетки, носещи кирки и лопати.

Това означава, че действията на МВР са в правилна посока, обобщи Костов. Той разказа още и кога в МВР са били информирани за пререканията, възникнали от обкръжението на Митьо Очите до болницата, където е започнала животоспасяващата му операция и как от вътрешното ведомство отново са се отзовали навреме.

4 минути след сигнала са задържани 3 лица и им е снето обяснение, каза той. „МВР не стои пред болниците, а в критичните области и зони”, поясни Костов. В момента се изследват всички възможни хипотези, но на този етап се съобщава само това, което може да се каже с категоричност, отбеляза главният секретар на МВР.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...