БЪЛГАРИЯ

Николай Ненчев: Новите бойни самолети се очаква да бъдат доставени до 2019 г.

Все още не е ясно какъв модел нови изтребители ще бъдат купени за нуждите на Българската армия.

Николай Ненчев

“Първите нови бойни самолети се очаква да бъдат доставени до началото на 2019 г. За новите бойни многофункционални кораби ще бъде обявена обществена поръчка. Процедурите се очаква да започнат до месец”, това каза министърът на отбраната Николай Ненчев.

По думите на военния министър, все още не е ясно какъв модел нови изтребители ще бъдат купени за нуждите на Българската армия. Ненчев каза в интервю за БНТ, че ще се търси максималното за средствата, които са отделени за това.

“Приемането на тези проекти за модернизация въздействат изключително мотивиращо върху въоръжените сили. Върху личния състав хората разбират, че най-сетне държавата полага грижи за тях, защото доброто въоръжение означава за тях стабилност , означава дългосрочни проекти, означава предвидимост за тяхната работа – нещо, към което се стремя от началото на мандата, не само аз, но и с подкрепата на българското правителство и министър-председателя”, заяви Ненчев.

“България отделя достатъчно средства, за да се справи с мигрантския натиск”, каза още военният министър. Според него, бежанският поток вероятно ще се увеличи, защото в Сирия обстановката продължава да се влошава.

 

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...