БЪЛГАРИЯ

След разкритие на Труд: Москов обеща да обяви всички заплати в здравното министерство

След като "Труд" публикува фиш на служителка в Министерството на здравеопазването, която е получила близо 10 000 лв. за месец, Петър Москов обеща в понеделник да бъде обявена пълна справка за заплатите в здравното министерство.

moskov

След като “Труд” публикува фиш на служителка в Министерството на здравеопазването, която е получила близо 10 000 лв. за месец, Петър Москов обеща в понеделник да бъде обявена пълна справка за заплатите в здравното министерство.

Шефката на инспектората на МЗ Пенка Белева е получила близо 10 000 лв. за един месец. Министърът на здравеопазването Петър Москов обяви, че получава 4100 лева на месец, предаде БНР.

“Ще имате точните данни за всичко и за всеки лев – поради каква причина е бил разходван, било за заплата, било за нещо друго. Не съм наясно колко точно и поради какви причини определен служител на Министерството дали е взел три хиляди, или четири хиляди лева. Ако за това не получа до понеделник смислен отговор и законово основание, съответно ще бъдат взети нужните мерки”, коментира Москов.

Служителите на Министерството могат да участват в директорски бордове на болници, без да получават заплата за това.moskov

Още по темата

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...