БЪЛГАРИЯ

Мъж и жена са задържани със 100 кг амфетамини в столичния квартал Младост 1, притежавали и 2 кг марихуана

По предварителна информация в схемата е участвало и трето лице.

амфетаминМъж и жена са задържани за 72 часа за притежание на амфетамини с тегло от 101.5 кг П. Йорданова (49 г.) и О. Попов (43 г.) са арестувани при провеждането на акция на ГДБОП в столичния квартал Младост 1 на 28-ми май, съобщи пресцентърът на Прокуратурата.

По предварителна информация в схемата е участвало и трето лице, но в хода на разследването е установено, че не се касае за организирана престъпност.

На 28.05.2016 г. задържаните са пътували с автомобил „Сеат”, като се насочили към друг автомобил – Фолксваген „Поло”. Те спрели на улица в кв. Младост. Двамата излезли от автомобила си и Йорданова се отправила към „Фолксвагена”. Попов извадил куфар, който пренасял към „Фолксвагена”, но в този момент е бил арестуван.

Йорданова също е задържана в близост до другия автомобил, в който при извършване на претърсване и изземване, е открит още един куфар с амфетамини. В двата куфара амфетамините са били разпределени в четири чувала от по около 25 кг.

При разследването е извършено и претърсване, и изземване, на жилищата на двамата. В единия от адресите на мъжа са иззети и 2.490 кг. марихуана, която е била разпределена в общо пет пресовки. В автомобила на жената е открито заглушаващо техническо устройство за мобилни телефони.

Йорданова и Попов са привлечени с прокурорско постановление по обвинение за държане в съучастие на наркотични вещества с цел разпространение. Жената не е осъждана, но мъжът е обвинен за участие в Организирана престъпна група.

Утре в Софийски градски съд ще се внесе искане за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” и на двамата.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...