СВЯТ

Трима софиянци арестувани в Хамбург, източвали банкомати в хотели (снимки)

 

mvr

Успешната операция, проведена в германския град Хамбург, е резултат на осъществен активен информационен контакт и разследване от служители на ГДБОП и германските им колеги, съобщават от пресцентъра на МВР.

Разследването на българските служби започнало след подаден от Германия сигнал за български граждани, извършващи престъпления с електронни платежни инструменти на територията на Германия. Започва активен информационен обмен между ГДБОП – МВР и Германската полиция. В хода на предприетите действия е установено, че тричленната група е наела апартамент в град Хамбург.

На 13 май тази година, в резултат на осъществените координация и взаимодействие, на територията на град Хамбург , в момент на “скимиране” на банкови карти на банкомат в хотел в града, е задържан А.И. /24г./, с постоянен адрес в София. От него е иззета скимираща техника. В хода на операцията, малко по-късно са установени и задържани и двамата му съучастници – С.Г. /27/ и Д.Г. /31/ също от София.

При извършените процесуално-следствени действия в апартаментите, обитавани от тримата българи, са намерени и иззети “скимираща” техника, таблет и лаптоп.

Работата по изясняването на цялостната им престъпна дейност на територията на германския град продължава.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...