СВЯТ

Жените получават с 13% по-ниско заплащане от мъжете

Драстична е разликата при пенсиите, където в някои случаи жените взимат с цели 40% по-малко.

бокова

Жените у нас получават с 13% по-ниско заплащане за труда си спрямо мъжете, пише БНТ. Драстична е разликата при пенсиите, където в някои случаи жените взимат с цели 40% по-малко.

В София се провежда Глобален форум на жените лидери, който има за цел да предложи стъпки за постигане на реална равнопоставеност на половете.

Днес се обсъждат мястото на жените в политиката, бизнеса, науката и медиите. Сред гостите на конференцията са жени министър-председатели, министри, евродепутати и директори на международни компании.

Утре участниците във форума ще подпишат обща декларация. В дискусиите се включват жени от 4 континента, а конференцията е под патронажа на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

“Равноправие и овластяване са двете страни на една и съща монета и мисля, че това е целта на този форум. Целта на този форум е да подкрепим жените лидери, но не само – как да предадем това на младото поколение. Аз мисля, че тази цел на форума е може би от най-важните и това е новаторското в този форум – тогава, когато се събират представители на правителства, на частния бизнес, на гражданското общество.”, каза Бокова пред аудиторията.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...