Бедствия, СВЯТ

Атентат взривил египетския самолет?

Image_5507896_407Египетският премиер Шериф Исмаил не изключва възможността за терористична атака на борда изчезналия в небето над Средиземно море самолет на авиокомпания Egyptair, предаде РИА Новости. Той заяви, че „е твърде рано да се говори за причините за изчезването на самолета“, отбелязвайки, че не изключва възможността за терористична атака на борда му.

Най-вероятно става дума за терористичен акт, тъй като екипажът не е имал време да подаде сигнал за бедствие, е на мнение френският експерт по сигурността Жан-Пол Троадек, който е изказал мнението си пред френски медии, цитирани от в. Bild.

На въпрос дали сигнал от авариралия самолет е получен от египетските военни, премиерът на страната отговори: “Това, което можем да кажем е, че комуникацията спря за един определен момент и в определена област, и търсенето в момента е в ход. Има информация от въоръжените сили, че те са получили не сигнал за бедствие, а сигнал. В момента проверяваме тази информация.”

Самолетът за последно е летял на 11 хил. м. височина. Частите му продължават да бъдат търсени, като издирванията са на около 240 км. южно от остров Карпатос.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...