БЪЛГАРИЯ

КАТ иззема функциите на ДАИ на пътя

Image_5506230_407Контролните функции на пътя, които Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ извършва на пътя, най-вероятно ще бъдат прехвърлени на КАТ, заяви във Варна транспортният министър Ивайло Московски. Той уточни, че окончателното решение ще се вземе, след като в края на май бъде готов анализът за окрупняване на контролните органи.

В морската столица Московски присъства на кръщаването на нов 144-тонен мобилен кран в порт „Варна запад“.

Министърът не за пръв анонсира, че униформените от „Пътна полиция“ ще могат да контролират автобусите и камионите без с тях да има екип на ДАИ. В момента голяма част от документите на тези превозвачи могат да се проверяват само от инспекторите на Агенцията. Още през месец април Ивайло Московски каза, че промяната може да бъде факт, след като докладът бъде готов.

За целта трябва да бъдат променени поне два закона – за автомобилните превози и за движение по пътищата. Отделно трябва да бъдат преработени и редица наредби, които в момента регламентират контролната дейност на ДАИ.

Министър Московски не даде подробности колко време ще отнемат процедурите, нито дали това означава начало на закриване на ДАИ.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...