ЛИЦА

България юнайтед: Поли е истинският победител на “Евровизия” (обзор)

Според мнозина спечелилата първо място украинска песен - “1944”, първо е избрана по политически причини и второ - нарушава регламента, според който в “Евровизия” не може да участва песен с политическо послание.

poli

След като Поли Генова спечели четвъртото място в “Евровизия”, се случи нещо крайно необичайно – българите се обединиха горе-долу около едно мнение. И то е, че Поли Генова е реалният победител в песенния конкурс.

Според мнозина спечелилата първо място украинска песен – “1944”, първо е избрана по политически причини и второ – нарушава регламента, според който в “Евровизия” не може да участва песен с политическо послание. По-зрелите потребители на социалните мрежи веднага направиха асоциация с конкурса от соца “Ален мак”.

Британският печат определи “Евровизия 2016” като може би най-политическата до този момент. Текстът на песента, която победителката Джамала посвети на прабаба си, се отнася до депортацията на татарите през април 1944 г. от Крим от Сталин. Но аналогията със сегашната ситуация в Крим е повече от очевидна. 32-годишната оперна певица, която се е преквалифицирала в джаз звезда, получи сърдечни поздравления за победата си от Поли: “Целият ни екип много се радва на победата ти, защото я заслужаваш!”, извика нашето момиче пред камерите.

“1944” измести сочения за фаворит Сергей Лазарев от Русия, който впечатли не толкова с глас или с невероятно добра песен, колкото с наистина изумителните 4D мултимедийни ефекти.

Лазарев с песента си You Are The Only One беше класиран на трето място. Вестник “Комсомолская правда” дори излезе със заглавието “Как Европейското жури открадна победата на Лазарев”.

Озадачаващо за доста от зрителите беше участието на Австралия, тъй като им беше трудно да преглътнат познанията си по география и да я поставят на картата на Европа. Припомняме, че държавата имаше свои представители и на детската “Евровизия”, където беше специално поканена да участва. Певицата – двадесет и седем годишната корейка Дами Им, която е имигрирала със семейството си, когато е била на 9 г., спечели второто място с парчето Sound of Silence.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...