ГЪДЕЛ, СВЯТ, ЧУДО

Парадът в Москва – най-скромният от 3 години насам

ShowImage (1)

Военният парад на Червения площад в Москва, с който в Русия от десетилетия се отбелязва краят на Втората световна война в Европа, тази година беше най-скромният от 3 години насам. Това се отнася както за използваната техника, така и за предвидените разходи.

Като основна причина руските медии сочат нуждата да се пестят средства от подложената на международни санкции страна, но също и защото през миналата година бе отбелязана 70-годишнината, а през 2014 г. трябваше да се направи демонстрация веднага след анексирането на Крим.

10 000 военни, 71 самолета и хеликоптера и около 100 единици сухопътна техника участваха в събитието тази година, като разликата с миналогодишния парад се усети особено в наземната техника, където броят на единиците беше със 100 машини по-малко.

Интересното беше, че в шествието участваха и машини от кампанията на руските военни сили в Сирия- това бяха фронтови бомбардировачи Су-24 и Су-34, “летящите танкове” Су-25, многоцелеви изтребители Су-30 и Су-35 от най-новото поколение 4++, които съвсем доскоро бяха на базата “Хмеймим” край Латакия.

Сред маршируващите бяха и войници от новообразуваните Въздушно-космически сили и подчинената директно на Путин Национална гвардия.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...