Life, Човек

Мъжете помнят избирателно, жените бъркат посоките

Двете страни на живота.

27_1_6kol

 

Освен привидни има и скрити несъответствия между половете. Твърдението, че мъжете са от Марс, а жените от Венера, е отдавна потвърдено. Между двата пола се виждат постоянно различия в държанието, емоциите, реакциите. В ежедневието несъответствията между половете се виждат доста по-ясно.

Жените и мъжете си свалят дрехите по различен начин. Мъжете слагат ръцете си зад раменете и дърпат блузата нагоре, докато жените си скръстват ръцете пред тялото. Половете се прозяват различно – жените слагат цялата си ръка пред устата, а мъжете сгъват юмрук. В стойката на мъжете и жените също има голяма разлика. Женският пол сяда с кръстосани крака настрани или напред, а мъжете с единия крак настрани и коляното напред.

Господата никога не бъркат ляво и дясно, защото активната част от мозъка им е или дясната или лявата – никога и двете. Но ако попиташ някоя жена коя е лявата й ръка, тя ще се зачуди. Мъжете обикновено са способни да се справят само с една задача в даден момент, докато много хора вярват, че жените действат повече неща едновременно.

Приоритетите им са коренно различни

Когато една жена има проблем , тя ще говори с всички наоколо, разкривайки най-големи подробности. Жените са настроени така, че колкото повече обсъждат проблема си , толкова повече им олеква. Когато мъжът има проблем, много по-вероятно е да потъне в мълчание. Господата се справят със стреса, като се отвличат от проблемите си. Като се почувства по-спокоен , той ще започне да търси решение на проблема. Съвети и предложения просто ще го подразнят. Паметта на жената е като шкаф с малки рафтове – всичко е на мястото си, докато мъжът помни само важните факти, другата ненужна информация я пропуска

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...