СВЯТ

Нови сблъсъци на демонстранти и полиция в Париж

Десетки младежи тази сутрин влязоха в сблъсъци с полицията на централен парижки площад, след като отказаха да се подчинят на заповед да се разпръснат, хвърляха парчета бетон по силите за борба с безредиците и подпалиха коли

policee

Десетки младежи тази сутрин влязоха в сблъсъци с полицията на централен парижки площад, след като отказаха да се подчинят на заповед да се разпръснат, хвърляха парчета бетон по силите за борба с безредиците и подпалиха коли, предаде AFP. След сцените на насилие има 27 задържани. 24 души са в ареста.

Френската полиция съобщава, че младежите , преминали през полицейските загражденията на Площада на републиката са близо 100. Те са описани като особено мобилни и буйни.

Този нов акт на насилие последва след сблъсъците снощи, когато 24 полицаи пострадаха по време на протест срещу силно оспорваните закони за заетостта,  24 полицаи.

Репортер на AFP съобщи от мястото на събитието, че на днешния протест са били подпалени два автомобила и два мотопеда.

Тези два протеста са част от митингите “Будни цяла нощ”, които се провеждат през последния месец. Снощи на протестиращите беше разрешено да останат само до 12:00 вечерта. Протестиращите, обаче, отказвали да си тръгнат. По данни на полицията, последните от тях са били разпръснати два часа след указания от властите част, и то не без съпротива. Някои демонстранти възпрепятствали силите за сигурност и издигали самоделни барикади.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...