СВЯТ

В Италия задържаха атентатори, планирали атаки в Рим

Четирима души бяха арестувани от италианската полиция заради планирани атентати в Рим по време на Светата година, обявена от папа Франциск.

police

Четирима души бяха арестувани от италианската полиция заради планирани атентати в Рим по време на Светата година, обявена от папа Франциск, съобщи прокурора на Милано Маурицио Романели, цитиран от АП.

Съобщения, в които е имало заповеди за атентати в Италия, особено в Рим, са причината за арестите. Съобщенията са прихванати. Те са се разменили между задържаните мъже и хора от територии, контролирани от “Ислямска държава”.

Данни за непосредствена терористична атака, обаче, към момента няма, каза Романели.

Роденият в Мароко Абдерахим Мутахрик и неговата съпруга Салма Бенчарки са сред арестуваните. Те смятали да отпътуват от град Леко, в който живеели, за териториите под контрола на ИД, като вземат със себе си и двете си деца на 2 и на 4 години. Мутахрик е боксьор и е имал италианско гражданство.

Издадени са две заповеди за арест на италианско-мароканска двойка, която вече е напуснала Италия и е отишла в територии под контрола на ИД заедно с трите си малки деца. Мъжът Мохамед Корайчи, който станал боец на групировката, подготвял пътуване до Сирия и Ирак на други свои роднини, за да се присъединят към джихадистите. Сестрата на Корайчи също е сред арестуваните.

Другият задържан е и 23-годишния мароканец Абдерахман Хачия. Той също планирал да пътува за териториите под контрола на ИД. Бил е арестуван в град Варезе.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...