БЪЛГАРИЯ

Жена застава начело на затворите

jena zatvori

Със заповед на министъра на правосъдието Екатерина Захариева от днес Гергана Георгиева е назначена за главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), съобщиха от правосъдното министерство.

Назначението е историческо – за първи път начело на затворите застава жена.

„Работила съм с повечето от вас през последните години и се надявам с общи усилия и личната отговорност на всеки от вас да работим в екип“, е казала Георгиева пред състава на ГДИН,цитирана от МП, след като е била представена от заместник-министър Красимира Филипова.

Сред приоритетите на новия шеф на затворите са подобряването на условията в местата за лишаване от свобода, предотвратяването на внасянето на забранени вещи и наркотични вещества зад решетките, работата по ресоциализация и насърчаване на пазара на труда за наемане на изтърпяли присъдите си граждани.

Гергана Георгиева е юрист по образование. Досега е работила като главен експерт в дирекция „Национален превантивен механизъм и основни права и свободи на гражданите“ към националния омбудсман – звеното, което извършва проверки за спазване на човешшките права в местата за лишаване от свобода.

В периода от 2007 до 2011 г. Георгиева е била инспектор-юрист в Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, териториална дирекция „София-град“. От 2000 до 2007 г. е разследващ орган в МВР, а преди това е работила в сектор „Криминална полиция“ на Пето РУП-СДВР, в Главна дирекция „Полиция“ и в ОДМВР-Кюстендил. Кариерата си започва в окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура-Кюстендил.

За постигнати високи резултати досегашният и.д. гл. директор Свилен Цветанов бе награден от министър Екатерина Захариева. Той остава в екипа на новото ръководство като заместник-главен директор на ГДИН.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...