БЪЛГАРИЯ

Ивайло Московски предлага един орган за контрол на пътя

Според него правилната концепция е да има един орган за контрол на пътя.

Московски

Министърът на транспорта Ивайло Московски е говорил с премиера Борисов как да бъдат решени проблемите в системата на автомобилната администрация, това съобщи той за БТВ.

Според него правилната концепция е да има един орган за контрол на пътя. Къде ще бъде е вече политическо решение, заяви Московски и допълни, че няма претенции да е в транспорта, а по-скоро мястото му е в КАТ.

“Трябва да се направи един орган, в който хората да бъдат добре мотивирани, добре оборудвани, и обучени, с добри заплати. Защото едни и същи проверки се правят, но всеки ги ползва за собствени цели. Тогава на разследващите служби ще им е много по-лесно да контролират един такъв орган на пътя”, каза още министърът.

Според него ще има много хора, които ще бъдат против тази концепция. Всички тези, които на това ниско ниво се хранят от тази корупция ще бъдат абсолютно против.

„Инспекторите са на пътя с 480 лв. заплати. Ако тръгнем да им вдигаме на тях заплатите, вероятно всички останали контролни органи на пътя, ще кажат, че и те са с ниски заплати и вероятно е така”, заяви той.

Във връзка с планираните блокади на българо-гръцката граница, министър Московски обясни, че писмо на Европейската комисия е провокирало намеренията на българските превозвачи да блокират българо-гръцката граница по Великден. В това писмо по повод протестите на гръцките фермери от зимата ЕК заявява, че това си е проблем между България и Гърция и тя няма практика да има решение по такива случаи.

Министър Московски отказа да коментира в детайли корупцията в ДАИ. На въпроса за оставката, която му поискаха от ДСБ, той заяви: „На ДСБ е право, макар че не знам дали ДСБ или само от двама от ДСБ ми искат оставката, те си имат право да си искат на който си искат оставката.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...