БЪЛГАРИЯ

Студент удуши ученичка от ревност и сам се предаде в полицията

Венцислав изпаднал в ярост и се нахвърлил върху ученичката.

ShowImage

22-годишен мъж от Горна Оряховица е в ареста, след като убил зверски приятелката си от ревност. Драмата се разиграла около 23 часа на 25 април в наследствена къща на родителите на момичето в горнооряховското село Правда.

В злополучната вечер Венцислав А. и 16-годишната му приятелка Десислава Г. се били усамотили в селската къща. Двамата имали връзка от няколко месеца. Младежът, който е студент последна година в Стопанския факултет на ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий”, пил вино. Неочаквано обаче разбрал, че приятелката му Десислава Г. е разговаряла с бившето си гадже.Това разгневило студента по икономика, който смятал, че момичето продължава да поддържа контакт с предишния си приятел.

Венцислав изпаднал в ярост и се нахвърлил върху ученичката. Проснал я върху леглото, увил чаршаф около врата и и с всички сили захванал да затяга примката. След минути девойката издъхнала.

Когато дошъл на себе си и осъзнал какво е сторил, Венцислав сам се предал в полицията. Около 2,35 часа в злокобната нощ той отишъл в Районното управелние в Горна Оряховица и заявил: “Извърших тежко престъпление. Убих приятелката си”.

Студентът веднага бил задържан и тестван с дрегер за алкохол. Уредът отчел начилие на 0,96 промила алкохол в кръвта му. По случая било заведено досъдебно производство. Разследването се извършва под наблюдението на окръжна прокуратура – Велико Търново.

Десислава Г. била ученичка в Професионалната гимназия “Атанас Буров” в Горна Оряховица и във вторник десетокласничката е трябвало да бъде в клас. Венцислав също е от Горна Оряховица и двамата често се срещали в наследствената къща в Правда, в която през седмицата не живеел никой.

“Няма данни преди фаталната вечер студентът да е проявявал агресия спрямо момичето”, каза директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Часове наред във вторник продължиха разпитите на Венцислав А. “Извършителят е задържан за 24 часа, но ще настояваме съдът да му наложи постоянна мярка”, обяви окръжният прокурор Емил Денев.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...