ЕВРИКА

Варна с нов рекорд за Гинес – 4000 в ДНК верига и с най-здравите връзки от трикольора

Image_5449321_411Варна подобри рекорда на Анкара с мащабно събитие и се записа в книгата на Гинес с най-голямата ДНК верига от хора. Точно в 14 ч след химна на България и на ЕС на Южния плаж в морската столица беше обявен рекордът от 4000 хора, свързани с най-здравите връзки от трикольора. Резултата обяви пред самите ентусиасти съдията от Гинес Джак Брокбенг, който съвсем се убеди от снимките, направени с дрон от въздуха.

За идеята да се подобри рекорда ректорът на Медицинския университет проф. д-р Красимир Иванов поздрави Студентския съвет на ВУЗ-а. „Гордея се , че изпълнихте мотото на университета : „Вашият успех е нашата цел!””

Идеята на бъдещите медици зарази и други студенти, както и възрастни хора, семейства, дошли да се присъединят заедно със своите хлапета и дори бебета. При перфектна организация и прецизно преброяване чрез раздаване на ленти под номер събитието беше подкрепено от община Варна за каузата „ Европейска младежка столица 2017 „

В поставянето на рекорда за Гинес се включиха български певци и музиканти, с които продължи купонът на Южния плаж. Участваха хип-хоп групата Ice Cream, Искрен Тончев – Искрата, Траян Костов, Христина Христова и DJ Happy. По време на провеждането на рекорда Ice Cream записа видео към новото си парче „Танцува ми се”.

Сегашният рекорд за най-голяма ДНК верига, съставена от хора, принадлежеше на Турция. Веригата е била образувана от 3034 души в Анкара през 2013 г.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...