БЪЛГАРИЯ

“Бургаският Динко” остава под домашен арест, обиден е от обвиненията, че преджобвал мигранти

Перата отказа да бъде разпитван, но е бил разпознат по снимка от един от нелегалните.

бургаския Динко

Петър Низамов-Перата остава под домашен арест. Това реши Бургаският окръжен съд, след като Низамов обжалва мярката си.Той поиска от магистратите по- лека мярка- подписка или парична гаранция. Перата добави, че се чувства обиден от твърденията, че е преджобвал мигранти.

„Разпитите на афганистанците са незаконни, защото лицата са неизвестни. Без значение е, че са посочили как се казват. Никой от нас не знае дали това е действителната им самоличност“, заяви пред съда адвокатът му. Според него и преводачите, които ги разпитвали били нелигитимни.

Перата бе арестуван заради “лова на мигранти” край странджанското село Звездец и срещу него са повдигнати три обвинения- за всеки един от тримата бежанци.

Перата отказа да бъде разпитван, но е бил разпознат по снимка от един от нелегалните. При разпита пък тримата афганистанци заявили, че десетина души ги нападнали след като минали границата и ги завързали със свински опашки. Те ги ритали и претърсили за пари. Афганците нямали нищо ценно у себе си, тъй като преди това дали по 6 000 долара на турски каналджии, които ги изоставили на браздата.

Малкотърновският съд му определи мярка домашен арест, а магистратите от БОС я потвърдиха.

Адвокатът му каза вчера че Низамов е направил опит да се обади на телефон 112, но не е успял да се свърже. След това търсил човек от Горското , за да съобщи, че е заловил бежанци.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...