Бедствия, СВЯТ

Земетресение с магнитуд 7 в Мианмар, усетени са трусове и в Индия, Бангладеш и Непал

Земетресение с магнитуд 7 по скалата на Рихтер е регистрирано в северозападната част на Мианмар, предаде Reuters, цитирана от “Фокус”, като се позовава на американската геоложка служба.

Епицентърът е на 100 километра север-северозападно от град Монива, а центърът на труса е на 135 километра дълбочина. Според американската геоложка служба трусът е бил със сила 7, а според Германския научен център – 7,1.

Силни трусове са усетени в индийските щати Западна Бенгалия и Бихар, чак до столицата Делхи, пише вестник The Financial Express. Земетресението е усетено и в Бангладеш и Непал.

Електричеството е прекъснато в части от Североизточна Индия, тъй като електрическите централи са били спрени от съображения за сигурност.

Няма данни за пострадали хора и големи материални щети. Земетресението е продължило около 10 секунди и е било последвано от най-малко един вторичен трус.

В Делхи и столичния регион хората са излезли от домовете си в паника и отказват да се върнат в сградите или да влизат в метрото, което въпреки това работи. В Западна Бенгалия също е имало сцени на паника. В град Колката метрото е било спряно, а по някои сгради са се появили пукнатини.

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, които са на посещение в североизточния индийски щат Асам, са в безопасност след земетресението, предаде Ройтерс, като се позовава на върховната британска комисия в Делхи.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...