Life, ГЪДЕЛ

Морски стил и ярки цветове – хит при обувките тази пролет

Водещи модни журналисти и блогъри откроиха най-актуалните тенденции за предстоящия сезон

brightcolours (1)
Снимка: Deichmann

Ярки цветове, романтичeн морски стил и удобните и ефектни лоуфъри са категорчният моден хит при обувките за настъпващия сезон пролет-лято 2016. Почитателите на спортните обувки също няма да останат на заден план и ще са в крак с модата и през следващите месеци. Актуалните тенденции бяха откроени от водещи модни журналисти и блогъри чрез анкета, организирана от един от най-популярните брандове на пазара у нас.

Специалистите осъществиха селекция измежду шестте основни тенденции за сезона, които бяха представени по нов и интригуващ начин – като видео ревю. Видео материалите разкриват силните страни на шест характерни стила в актуалната мода при обувките: спортен, бохо и летни ботуши, морски, с клиновиден ток, ярки цветове и лоуфъри. Всеки от участващите даде своя глас за тенденцията, която най-много го впечатлява и вдъхновява.

Медийният вот протече изключително оспорвано и открои топ тенденциите за този сезон. Интересното в случая е, че както журналистите, така и блогърите подадоха равен брой гласове за по две от представените тенденции. 

Изборът на модните журналисти

ЛОУФЪРИТЕ се откроиха поради своята практичност, елегантност и удобство. Разнообразието от модели и материи ги прави перфектни за всеки повод. Динамичното ежедневие на жената предразполага тя да търси удобството, но в същото време да открие своя стил, а лоуфърите дават всичко това.

ЯРКИТЕ ЦВЕТОВЕ са другата тенденция, приковала вниманието на модните журналисти. Водещото в този избор е, че всеки модел е разнообразен и носещ своята индивидуалност. А избликът на свежи цветове е в синхрон със слънчевото настроение на лятото.Номинациите на модните блогъри

СПОРТНИЯТ СТИЛ е единият от фаворитите при модните блогъри. Разнообразието при моделите е огромно, а модните последователки са отчели различните варианти от цветове, мотиви и материи. Естествено удобството, лекотата и комфортът са на първо място в мотивацията на техния избор. Флоралните мотиви придават на визията свежест и женственост.

Щеше да е странно, ако МОРСКИЯТ СТИЛ не присъстваше в топ тенденциите за сезона. Класическото съчетание между бялото и синьото, често комбинирани в райе, прави актуалните модели лесно разпознаваеми и много ефектни. Безспорно ниските обувки са много практични за всеки ден и предпочитан моден акцент на цялостната визия през лятото.

Останалите две тенденции също отчетоха приличен резултат, но просто не можаха да достигнат до заветното първо място. Това не ги прави по-малко интригуващи и няма да сгрешим, ако им отдадем заслужено внимание:

БОХО / РЕСНИ: 70-те години се завръщат и носят със себе си значителна порция хипи шик! Нео-визията от седемдесетте е подчертана от характерните за стила ресни, цвят коняк, клиновидни и масивни правоъгълни токове!

КЛИНОВИДЕН ТОК: Възраждането на модата от 70-те поставя обувките с платформа сред най-търсените модели. Лятото е завладяно от изкусителни обувки с клиновидни токове от корк или коноп, с различни каишки и катарами.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...