Общество, Политика

Бойко Борисов: Когато арестувам, не се интересувам кой от коя партия e

Когато арестувам, не се интересувам кой от коя партия е и дали е член на ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов по БНТ във връзка с ареста на шефа на ИА „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов и кмета на котелското село Топузево Николай Попов.

„ В ареста са всички. Крадат и щом крадат, няма да има милост за никой. Това мисля, че стана ясно”, каза премиерът.

Над 800 000 лева сме открили в тайници досега по време на акцията на ДАНС и ГДБОП в “Автомобилна администрация”, допълни още той. По думите му арестуваните, сред които и шефът Цветелин Цветанов са сред виновниците за жертвите по пътищата.

„Около 700 до 1000 отгледани деца загиват всяка година по пътищата. И тези, които арестуваме в момента, са тези, които с безобразията си – над 800 000 лева укрили по тайници, са също виновни. Това няма да е първата и единствената операция по рода си”, посочи Борисов.

“Ние всички си научихме грешките. Няма нито една квалификация, дадена по време на арести. Дори и от лошия опит има полза. И колегите внимават в изказа си”, допълни той.

„Искам да попитам – при предишното правителство колко директори на Европол дойдоха в България? Нито един. В момента, в който дойде наше правителство, всичките идват. Защото подобни операции се подготвят месеци наред. Благодаря и на прокурорите, които участват, благодаря на колегите от ДАТО и ДАНС. Ние оборудвахме стаите, където е ставала самата далавера”, заяви Борисов.

Той упрекна медиите, че когато има положителни новини от работата на правителството, те мълчат. Когато има упреци, те са „на първа линия”. „Всяка сряда се събираме със службите, с главния прокурор. Това, което се готви с усилия, с месеци наред, ще даде резултат. Те са много прибрани, но в същото време действат изключително професионално”, допълни Борисов.

Реформаторите във властта

Ако реформа се правеше лесно, част от Реформаторите щяха да стоят във властта. Това заяви още примерът и допълни, че е лесно да си опозиция, лесно е да стоиш отстрани и да намираш кусури на другите.

“Когато правиш реформи, когато една подобна система с такова огромно финансиране от страна на държавата и толкова недоволство от страна на пациентите трябва да се реформира – никак не е лесно”, каза още Борисов.

Здравната карта 

Някак тихомълком е минал т. нар. десятък – намаляването с близо с 60 млн. лв. на цената на лекарствата, допълни премиерът.

„Тази пари остават в Здравната каса. Това са много пари и много хора останаха недоволни”, заяви Борисов и допълни, че няма политическа сила, която да не е заложила в програмата си изработването на здравна карта, но до момента тя не е факт, защото всички знаят, че изтичат пари от здравеопазването.

„Чрез здравната карта и това, което се прави, смятам, че реформата ще успее”, каза още Борисов. Премиерът посочи, че над 300 млн. лв. са дадени за нова апаратура в болниците, дадени са 20 млн. лв. за Спешната помощ и предстоят да се закупят 400 нови линейки.

Премиерът заяви, че е доволен,че в лекарските протести не се говори за пари и изрази надежда, че на срещите на министъра на здравеопазването със съсловните организации той ще разясни това, което прави, за да се работи по-спокойно. Борисов коментира, че ДСБ са дезертирали и оставили Москов и допълни, че и ДПС и БСП и много други имат интерес здравният министър да падне, но поясни, че ГЕРБ с цялата си мощ стои зад него.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...