СВЯТ

Фидел Кастро: Братко Обама, Куба няма нужда от подаръците на САЩ

fidel 2
Куба „няма нужда от подаръците” на „империята” САЩ. Това заяви бившият президент и лидер на социалистическата революция на Острова на свободата Фидел Кастро в своя статия, публикувана днес.

Това става седмица след като Барак Обама осъществи първото посещение на действащ американски президент в Куба от 88 години насам.

89-годишният Кастро остана настрана по време на историческото посещение на Обама, което целеше стоплянето на политическите, културни и търговски връзки между САЩ и Хавана, които миналата година възстановиха дипломатическите си отношения, прекъснати в рамките на Студената война.

От кубинска страна, политиката на сдобряване с Вашингтон се води от брата на Фидел и друг водач на революцията от 1959 година – Раул Кастро. Именно той наследи президентския пост на карибския остров от 89-годишния прочут лидер през 2008 година.

В първия си коментар относно визитата Фидел Кастро изглежда все още не е готов да прости и да забрави враждата между двете страни, обявявайки във вестник „Гранма”, че Куба „не се нуждае от подаръците на империята”.

Статията е озаглавена -“El Hermano Obama” или „Братът Обама”.

Иронично Кастро отбеляза, че докато е слушал думите на американския държавен глава, всеки е можел да получи инфаркт.

 

„Никой да не си въобразява, че народът на тази благородна и безкористна страна ще предаде славата и правата, и духовното богатство, които станаха реалност чрез развитието на образованието, науката и културата”, добави той.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...