БЪЛГАРИЯ

Акад. Георги Марков: Обучението на млади имами от България в Саудитска Арабия трябва да спре

Георги Марков
Снимка: Труд

Крайно време е да не се допуска обучението на млади имами от България в Саудитска Арабия. Това каза историкът акад. Георги Марков. „Държавата трябва да заеме категорична позиция и да се защити националния интерес, да се прояви инстинкт за самосъхранение“, посочи той пред “Фокус”.

По думите му европейският либерализъм няма здравна имунна система, за да се противопостави на тероризма и ЕС е безпомощен в сегашното си състояние.

Според него сблъсъкът на цивилизациите вече е факт и Европа трябва да промени своите ценности, за да бъде опазена християнската цивилизация. „Трябва да се промени ЕС, да се покаже инстинкт за самосъхранение и да защити външните си граници, защото засега не може да ги защити и използва НАТО. Трябва да спре преселението на народите, което се очертава да продължи и през следващите години“, допълни историкът.

Според него става въпрос за милиони мигранти, които мечтаят за по-добър живот в Европа. „Аз се опасявам, че европейската бюрокрация още не може да проумее степента на заплахата. Много съм възмутен, когато на всеки 3-4 месеца се случва поредният атентат и се изправят същите муцуни, които говорят едни и същи надгробни слова“, коментира още акад. Георги Марков.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...