БЪЛГАРИЯ, Град

Тапа по бул. „Патриарх Евтимий“ в столицата от днес до края на септември

От тази сутрин нова тапа ще тормози шофьорите в центъра на София заради строежа на третия лъч на столичното метро. От днес до 30 септември 2017 г. се въвеждат важни промени в организация на движението.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по бул.„Патриарх Евтимий” в участъците на строителните площадки на метростанциите между бул. „Васил Левски” и ул. „Хан Крум” и между бул.„Витоша” – ул.‘Княз Борис I’, като се осигури двустранна пешеходна проходимост.

Двупосочно движение на превозните средства се въвежда по:

бул. „Васил Левски” между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Фр. Нансен”;

бул. „Ген. М. Д. Скобелев” между бул. „Прага” и ул. „Фр. Нансен”;

бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Фр. Нансен” и бул. „Витоша”.

Променят се маршрутите на тролейбусни линии номер 1, 2, 5, 8 и 9. Тролейбусни линии номер 1, 2, 5 и 8 в посока бул. “Прага” от ул. “Граф Игнатиев” ще се движат по бул. “Васил Левски” (през тунела) – двупосочно. Тролейбусна линия номер 9 в посока пл. “Сточна гара” няма да променя маршрута си.

В посока ж.к. “Борово” тролей номер 9 ще се движи от ул. “Константин Стоилов” през пл. “Сточна гара”, бул. “Васил Левски” (през тунела на НДК), бул. “Ген.М.Д.Скобелев”, наляво по бул. “Прага” и по маршрута си. При движението си по бул. “Васил Левски” в посока ж.к. “Борово”, тролейбусите от линия номер 9 ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в участъка от пл. “Сточна гара” до бул. “Прага”.

Разкриват се нови временни спирки в посока бул. “Прага” за тролейбусни линии номер 1, 2, 5, 8 и 9 на бул. “Васил Левски”, преди ул. “Данте” и на бул. “Васил Левски”, непосредствено преди ул. “Г. С. Раковски”.

Закриват се спирки за тролейбусна линия номер 9 по бул. “Г.С. Раковски” от пл. Сточна гара до бул. “Патриарх Евтимий” в посока ж.к. “Борово”.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...