БЪЛГАРИЯ, СВЯТ

Турската полиция задържа мъж, подозиран в съучастие в атентата в Инстанбул

policia.turcia-b5825037
Истанбулската полиция е задържала един човек по подозрение за съпричастност към атентата на булевард Истиклял в града. Това съобщи ТВ каналът НТВ, позовавайки се на източник от полицията, цитиран от “Дарик”.

Според кмета на Истанбул Васиб Сахин броят на загиналите вече е 5 човека, включително атентаторът. Ранените са близо 20.
По думите на турският здравен министър Мехмед Мюезиноглу пък ранените са 36 човека, като сред тях има 14 чужденци, съобщи вестник „Хюриет”. Според CNN Turk в критично състояние са три от ранените лица.

Няма информация за името на задържания, тъй като в страната действа забрана СМИ да разгласяват подробности по водещи се разследвания.

Генералната прокуратура на Турция е назначила петима прокурори в отдела за борба с тероризма, които ще водят следствието. Засега няма информация да участие на някоя терористична организация в атентата.

Няма пострадали български граждани по първоначална информация при атентата наоживената търговска улица в Истанбул, съобщиха по-рано днес от Министерството на външите работи, като уточниха, че до този момент няма информация от нашите консулски служби в Турция.

По-рано стана ясно и че атентаторът се е стреснал от полицаи и бомбата е избухнала по-рано.Той искал да я задейста на много по–многолюдно място от търговската улица „Истикляр”.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...