БЪЛГАРИЯ, Образование

Собственик на оръжеен магазин: Все повече родители въоръжават децата си

20160319.dwwwvfdwlnВсе повече родители купуват оръжие за децата си, като най-често това е газов пистолет или бокс. Това заяви пред Нова телевизия собственик на оръжеен магазин в София. В Интернет постоянно се появяват темите за притежание на ножове, боксове, газови пистолети. Непълнолетни младежи се интересуват за условията, при които могат да се сдобият с лично оръжие.

Често и баби и дядовци взимали оръжия за внуците си. Какъв да бъде моделът на пистолета обаче решавали младежите. Стряскащото било, че идвали родители, които купували защитни средства дори за 9 годишни хлапета. Човекът, представен като Динко допълни, че най-много се купували ножовете тип “пеперуда”. Само за една седмица той е продал 10 броя от този артикул.

Оръжията не трябва да се забраняват на децата, а да им се предоставя алтернатива. Това заяви училищния психолог Младен Владимиров.

“Момиче от добро семесйтво поиска да ми покаже как се е научила да върти нож точно тип “переруда”. И като я попитах защо и е цялата тази работа, тя ми отговори: “Докато показвам как въртя този нож, дано мога да разубедя някой насилник , който смята да ме атакува”.Какво се случва?Връщаме се в “Под игото” и ще леем куршуми, защото навън се сручва нещо?!”, риторично попита училищният психолог.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...