ЗДРАВЕ, СВЯТ

Нови два случая на заразени с ебола, след като СЗО обяви край на епидемията

Повече от 11 300 души загинаха от коварния вирус. Последният случай на болестта е бил регистриран преди повече от 40 дни в Сиера Леоне.

ебола

Часове след като Световната здравна организация за втори път обяви епидемията от ебола за приключила, се появиха нови два случая на заразени в Гвинея, предаде BBC.

Случаите са от южната част на Нзерекоре. В семейството на заразените наскоро трима са починали от вируса. СЗО предупреди, че единични случаи на ебола са склонни да се появяват отново, тъй като вирусът може да протича в телесните течности на оцелели.

Повече от 11 300 души загинаха от коварния вирус. Последният случай на болестта е бил регистриран преди повече от 40 дни в Сиера Леоне. За първи път край на епидемията е обявен през януари, но малко след това е установен поредният заразен човек. Този път инкубационният период беше надвишен два пъти.

В края на миналата година от УНИЦЕФ изнесоха данни, според които над 22 000 деца в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне са останали сираци в следствие на смъртоносната вълна.

Епидемята тръгна през 2013 г. от районите в Южна Гвинея, стигна до Либерия, Сиера Леоне, Нигерия и Мали. До 2015 година бяха поразени 10 страни, включително граждани от Европа и САЩ. Над 11 300 е броят на починалите от около 28 000 заразени.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...