БЪЛГАРИЯ, ЗДРАВЕ

Чужденци луднаха по български рецепти, въртят баници и мекици през интернет

banica
Рецепти за традиционната българска баница и мекици са хит в чужбина. Родните произведения са сред най-търсените кулинарни изкушения, споделяни стотици пъти чрез интернет, защото отговарят на последните тенденции в домашната кухня. Това показа проверка на „Труд онлайн“ в някои от най-популярните онлайн ръководства i хиляди последователи по целия свят.

Оказва се, че добрите стари пържени мекици и печената ароматна баница, противно на очакванията, са на върха на кулинарната вълна в pinterest.com, hubpages.com, 196flavors.com и пр. страници за идеи.

Независимо, че се правят с бяло брашно и доста мазнина, тестените изделия се изкачват на стълбичката на възродените ястия от миналото по простата причина, че отварят на тенденциите да са приготвени от възможно най-натурални продукти, при това на ръка в домашни условия.

Извън родните граници витата баница предизвиква фурор сред ентусиастите кулинари, пробвали изкушението. Тя е сред фаворитите, защото не съдържа месо, а се прави от млечни продукти, казват “откривателите” на родното печиво в Мрежата. И допълват, че може да се яде хем топла, хем студена и се приготвя бързо с готови кори. В Мрежата гъмжи от фотосесии на успешни опити за приготвянето на баница дело на горди готвачи.

За изненада интересът към мекиците не е по-малък, сочат още стотиците споделяния на снимки и инструкции на родните изкушения. Простите парченца пържено тесто са сред фаворитите от „непознатата българска кухня“, а съветът е да не бъдат подминати заради факта, че са приготвят в доста сериозно количество нагорещена мазнина.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...