БЪЛГАРИЯ

От Австрия към България потеглят техника и линейки в очакване на бежанска вълна

Снимка: МС
Снимка: МС

От Австрия към южната граница на България ще потеглят камиони, линейки, уреди за нощно наблюдение и друг вид техника в помощ на граничните ни служби. Причината е, че след затварянето на т. нар. Балкански път за бежанците, се очаква пренасочване на мигрантския маршрут през България.

Този въпрос ще бъде подробно обсъден следващата седмица, когато ще бъде изпратена българска делегация на посещение в Министерството на отбраната в Австрия.

Министър Румяна Бъчварова, колегата й от Австрия Йоханна Микл-Лайтнер и федералният министър на отбраната и спорта на Австрия Ханс-Петер Доскоцил посетиха днес границата ни с Гърция и разгледаха граничната ограда, за да се запознаят с работата и охраната на службите ни там.

Силовите министри на Австрия се намират на официална визита у нас, а при посещението си в Елхово бяха съпроводени и от военния министър Николай Ненчев

Чуждестранната делегация се запозна на място с инженерното съоръжение на границата с Турция. Те имаха възможност да наблюдават съвместната работа на служителите на ГД „Гранична полиция“ и Министерството на отбраната.

Министър Бъчварова информира австрийските си колеги за организираната от България охрана на държавната граница, която е външна за Европейския съюз.

Йоханна Микл-Лайтнер е дала висока оценка за усилията, които полага страната ни за охрана на границата и изрази увереност, че ако оградата не е била изградена, миграционният натиск е щял да се съсредоточи от тук: “Нашата основна цел е да спрем неконтролируемия поток от бежанци през Европа, независимо от това, че междувременно текат разговори и ние сме осигурили възможността да пресечем и да затворим границата между Македония и Гърция.”

Лайтнер е обещала подкрепа по отношенията на усилията на България по охрана и в областта на откриването на фалшиви документи.
Ще се обърне по-голямо внимание и на охраната черноморската граница, тъй като има голяма вероятност част от бежанската вълна да се насочи в тази посока.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...