Life, ГЪДЕЛ, ЗДРАВЕ, Секс

Алкохол и секс: Едно малко повдига самочувствието, при повече – съжалявате на другата сутрин

Sex Секс
Често алкохолът преди секс се възприема като „кураж в течно състояние”. Според специалистите има известна доза истина, но всичко зависи от мярката. Консумирането на алкохол преди секс се е превърнало в сексуален навик и традиция за голям процент двойки. Изпиването на чаша червено вино или пенливо шампанско си е истински любовен ритуал, съчетан с много ласки, целувки, влюбени погледи и впоследствие страстен секс. Ако по принцип не пиете, не започвайте с надеждата, че ще подобрите сексуалните си възможности. За връзката между пиене и секс са правени множество изследвания.

Ето какво са установили те:

Алкохолът влияе по различен начин на сексуалната активност при мъжете и жените. Експерти твърдят, че една люта пиперка преди първата чашка решава проблемите с ерекцията, които обикновено възникват на пияна глава.Трябва да се внимава и с позите. Избирайте такива, в които да сте активната страна, за да не заспите и да обидите партньорката си.

Какви може да са плюсовете от умерено консумиране на алкохол преди секс?

В малки количества (50, максимум 100 ml твърди питиета или 2 чаши вино) алкохолът отпуска, помага да се преодолеят бариерите в общуването и настройва романтично.

За млади и напрегнати мъже 50 ml могат да отложат прекалено бързото достигане на кулминационния момент. А това е най-честият проблем в първите етапи на мъжкия интимен живот. Но трябва категорично да е ясно, че алкохолът не е лечение за преждевременната еякулация.

Какви са рисковете?

След алкохолна употреба има опасност от неразумен сексуален контакт – с неподходящ партньор и без реално да сте го желали. Това е синдромът „съжаление на другата сутрин”, пише health.bg.

Приповдигнатото самочувствие може да ви тласне към рисково поведение – секс без предпазни средства, а това понякога се заплаща скъпо във вид на нежелана бременност и/или полово предавани болести.

При мъжете системната алкохолна употреба доказано предизвиква импотентност въпреки мнението, че усилва ерекцията. Още Шекспир е написал, че пиенето засилва желанията, но намалява способностите. Всъщност етанолът уврежда малките артерии в пениса, които са отговорни за ерекцията.

Опитът е доказал, че и сексуалното желание страда при прекалено пиене. Това важи и за жените, въпреки че тяхната физическа възможност за секс не се засяга пряко от алкохола. Нерядко намерението за алкохол и секс се превръща в „алкохол и… още алкохол”.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...