БЪЛГАРИЯ, Политика

Москов: На Миков и колегите му само чукове и сърпове са им в главите

Петър Москов
“На Миков и колегите му само чукове и сърпове са в главите им. Ако мнението му беше ценно за мен, вероятно трябваше да се обидя. Ще отмина това, което каза, за да му дам възможност и той да го забрави”. Така здравният министър Петър Москов коментира пред Нова тв призива на лидера на БСП Михаил Миков Москов “да си събира чуковете”.

Припомняме, че опозицията в парламента поиска оставката на Москов, след като Конституционният съд отмени част от здравната му реформа.

„Решението на КС ясно казва, че разделянето на пакетите не е противоконституционно. Там, където аз като вносител не съм конкретизирал нещо, това ще бъде прецизирано и съобразено с мотивите на КС”, заяви Москов.

Той подчерта, че решенията на съда не се коментират, а се изпълняват.

„Моето мнение вероятно е най-близко до това на Филип Димитров. По неговите думи казусът е въпрос на литературен анализ”, добави Москов.

В основния пакет бяха включени заболявания, чието лечение не търпи отлагане и са масови, като например сърдечно-съдовите. Идеята беше те да се покриват изцяло от Здравната каса.

От друга страна, за лечението на болестите в допълнителния пакет трябваше да се чака или да се плаща от здравна застраховка или със собствени средства. В този пакет попадаха заболявания, които не са животозастрашаващи. С решението на Конституционния съд всичко това отпада.

Пакетите не са разделени по заболяване, а по стадий на заболяването, уточни Москов.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...