БЪЛГАРИЯ, Политика

Бойко Борисов: Тези блокади на гърците им бяха за последно

Бойко БорисовС външния министър изпратихме послание до Европейския съюз, че ще провалим срещата в Брюксел между Турция и ЕС, ако не се изтеглят незабавно тракторите от границата с Гърция. Разбраха ме добре и вчера се изтеглиха. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който провери днес как върви строежът на новата сграда на военното НДК, където ще се помещава Софийска градска прокуратура.

Надявам се повече да не си го помислят, защото явно само този инструмент работи, посочи премиерът. По думите му, съгласно правилата на международното право, като една държава не се яви или не упълномощи изрично друга държава да я представлява, заседанието на Съвета не може да бъде проведено, и именно този инструмент за натиск е използвала страната ни. „Нашите съседи да знаят, че това им е било за последно. В момента, в който ни затворят границата, пращаме писмо, че няма да участваме в съвета. Да дойдат моите колеги и да видят какво става на границата. Благодаря, че разбраха правилно”, посочи още министър-председателят.
Сградата на военното НДК, където ще се помещава Софийската градска прокуратура, трябва да бъде готова до ноември, каза още Борисов.

С него е и министърът на финансите Владислав Горанов, който обеща да осигури необходимата сума, нужна за оборудването и довършителните дейности на строежа. Присъства и правосъдният министър Екатерина Захариева, която пък поиска повече пари за сградата, където се посещаваше СРС на „Римската стена”.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...