БЪЛГАРИЯ, Инциденти

Двама младежи загинаха при нелегална гонка край Сливен

полиция
Двама младежи загинаха при нелегална гонка на бившето летище “Бършен” край Сливен. Сигнал за трагедията е бил подаден в 13,30 ч. Информацията бе потвърдена от говорителката на ОД на МВР Първолета Мандинска.

На място са били изпратени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. До 16,30ч. нямаше официални данни за жестоката трагедия, нито за самоличността на пострадалите. Неофициални източници заявиха, че гонката била организирана в интернет. Ужасяващият сблъсък е бил между мощни коли – “Мерцедес” и “БМВ”. Загиналите млади мъже са шофьорът и спътникът му във втория автомобил. С помощта на специална техника са били извадени телата. Разпитани са свидетели. Работата по случая продължава.

Бившето летище се намира на няколко километра от Сливен, непосредствено до главния път към Ямбол. Въпреки строгата забрана, неизползваемата писта се превръща в място за нелегални гонки, пише “Труд”. Директори на сливенски училища възроптаха още преди години срещу безумните незаконни надпревари, тъй като имаше ученици с фрактури. Имаше и два-три инцидента, при които автомобили с бясна скорост изхвърчаха на главния пят и като по чудо не предизвикаха тежки катастрофи с жертви. На входа към пистата бяха поставени бетонови блокове за преграда, бяха сложени и гуми. В последно време гонките секнаха, след като клубове по автомобилизъм и общината започнаха да организират официални състезания по драгрейсинг. Състезанията се провеждаха по всички правила за безопасност и строг контрол. До участие се допускаха и любители. Разследването на незаконната гонка, за която двама души платиха с живота си, ще установява и кои са били нейните организатори. Подробностите за трагичния случай тепърва се очакват.

Още по темата

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...