Life, ГЪДЕЛ

Ferrari GTC4 Lusso ще лети с 680 коня

Ferrari GTC4 Lusso-1

Ferrari повдигна завесата на обвитият досега в тайна супер-автомобил GTC4 Lusso. Той ще трябва да замени досегашният топ модел Ferrari FF, чиито дебют бе през 2011 година.

Сърцето на колата е атмосферен двигател V12 с работен обем от 6.3 литра. Той произвежда мощност от 680 конски сили, а максималният въртящ момент е 697 Нм и се достига при 5750 оборота в минута. В същото време 80% от въртящия момент е достъпен едва при 1750 оборота в минута.

Суперавтомобилът ще може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 3.4 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 335 км/ч. Все още не е известно каква ще е скоростната кутия. Най-вероятно тя ще бъде седемстепенна с DCT превключвател на предавките.

Нова е системата 4rm-S (Four-Wheel Drive and Steering). Тя ще задвижва всички колела, като задните колела ще подпомагат завиването. Допълнително се споменава за система за контрол на страничното приплъзване Slip Side Control 4.0, електронен диференциал E-Diff и адаптивно окачване SCM-E.

Автомобилът е получил най-новата информационно-развлекателна система с 10.25-инчов сензорен екран. Размерът на волана е намален благодарение на по-компактни въздушни възглавници.

Суперавтомобилът ще бъде изложен на предстоящото международно автомобилно изложение в Женева, което ще се проведе през първата половина на март.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...