БЪЛГАРИЯ

Борисов от Лондон: Джон Кери и Бан Ки-мун ни похвалиха

Бойко Борисов Джон Кери
Борисов разговаря с държавния секретар на САЩ, на преден план е Даниел Митов – министърът на външните работи. Снимка: Фейсбук

 

“По време на приема за ръководителите на делегации, който се дава от държавния секретар по политиката за развитие на Обединеното кралство г-жа Джъстин Грийнинг и в присъствието на Принца на Уелс, разговарях с държавния секретар на САЩ Джон Кери”, написа в профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов, който е на официално двудневно посещение във Великобритания. В Лондон той участва в организираната от Англия, Германия, Кувейт, Норвегия и ООН конференция на тема “Подкрепа за Сирия и региона”.

Министър-председателят пише още:

“Препотвърдихме започнатите ангажименти, които бяха обсъдени при последното посещение на Кери в България преди една година. В това число мерките за подкрепа на енергийната независимост на България, укрепване на инвестиционния климат и предприетите реформи в съдебната система. Държавният секретар отново изрази подкрепата си и заяви, че България е надежден и предвидим партньор. Към разговора ни се присъедини и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун. Двамата с Кери споделиха положителните си впечатления от поведението на България в този сложен за Европа геополитически момент. Аз ги запознах с усилията, които страната ни полага за охрана на външната границата на ЕС. Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън разказа личните си впечатления от посещението си в България и охраняването на границата с Турция”.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...