ГЪДЕЛ, Клюки

„Корабът на греха” изплува от гроба си

Корабокрушението и запечатано на снимка от 01 януари 1937 година.
Корабокрушението и запечатано на снимка от 01 януари 1937 година.
Никой не е твърдял, че е собственик на кораба.
Никой не е твърдял, че е собственик на кораба.
ОСтанките на „Монте Карло“ на плажа близо до Коронадо Шорс, Калифорния.
Останките на „Монте Карло“ на плажа близо до Коронадо Шорс, Калифорния.

„Корабът на греха „Монте Карло“ 4Преди близо 80 години, един кораб, посветен на “греха” е разрушен от силна буря. Котвата му не успяла да издържи на поривите на вятъра и огромните вълни и моторен кораб „Монте Карло“ се разбил на плажа близо до Коронадо Шорс, Калифорния. В бъркотията слот машини, мебели и бутилки с уиски били изхвърлени в океана, а по-късно търсачи на ценности по плажовете се ощастливили с оборудване за хазарт и безплатен алкохол, които намерили на брега.

По щастливо стечение на обстоятелствата в момента на бедствието на кораба е имало само двама пазачи и те успяват да се спасят.

Интересен факт е, че никой не отправя претенции към застрахователи. Няма го и собственика на кораба, домакин на някои от най-скандалните за времето си забавления в международни води. Докато на брега хазартът и проституцията били преследвани от закона, никой не се е интересувал какво става на борда на кораб в международни води. Въпреки това, се е смятало, че той е бил управляван от местен гангстер.

„Дворецът на удоволствията” останал в своя воден гроб оттогава. Част от останките от време на време се виждали след силни приливи причинени от бури. Тази година бурята Ел Ниньо премести достатъчно пясък, за да може останките на 90-метровия плавателен съд, скрити в продължение на много години, да бъдат видяни свободно.

В най-добрите си времена корабът е бил домакин на близо 15,000 души на седмица. Гостите му са можели да играят блекджек, рулетка или на слот машини.

Джо Дитлър, изпълнителен директор на Музея по история и изкуства в Коронадо, Калифорния, споделя, че е чувал гости на кораба да казват, че кльощави жени в къси поли са танцували по масите в салоните за хазарт.

Властите изземат след корабокрушението останалите на борда игрални съоръжения, алкохол и други ценни части. Все още обаче се носи слух, че куп сребърни монети на стойност около $140000 са изоставени на борда и не са намерени.

“Видях сребърни долари, пръснати по пода на всички етажи,” преразказва Дитлер разказ на очевидец.

В годините след потъването на кораба е поставена бетонна плоча в корпуса, за да държи в останките му на едно място. И така до днес посетителите може да се насладят на останките на „Корабът на греха”.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...