БЪЛГАРИЯ, ЗДРАВЕ

Грип “Виктория” уби невръстно момиченце в Стара Загора

здравеопазване болница
Момиченце на 3 години издъхна след усложнения получени след грипно заболяване. Детето е от старозагорското село Богомилово и е починало на 24 януари, информираха от Университетска болница в Стара Загора, където е лекувано. Вирусологична проба е изпратена в националната референтна лаборатория в София, където са установили, че детето е боледувало от грип от щам “В” или т.нар “Виктория”.

3-годишно дете се е почувствало зле на 19 януари, съобщава “Труд”. Прието е в Университетска болница с висока температура над 39 градуса и гърчове, информираха от лечебното заведение. Лекувано е адекватно, включително и с “Тамифлу”, но получава усложнения и на 21 -ви януари е прието в отделението по Реанимация, където е поставено на апаратно дишане. За съжаление, въпреки усилията на лекарите момиченцето е издъхнало от усложненията получени от грипния вирус.

От болницата уточниха, че детето е било добре гледано, преминало е всички редовни имунизации, не е страдало и от хронични заболявания и алергии към медикаменти.

От Регионалната здравна инспекция информираха, че през последната седмица на януари в областта са регистрирани 341 случая на остри респираторни заболявания. Заболеваемостта остава с високи нива, като през миналата седмица тя е била 247 на 10 хил. души.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...