БЪЛГАРИЯ, Политика

Меглена Кунева поема и образованието

Меглена КуневаМеглена Кунева е официалната номинация за министър на образованието на Реформаторския блок. Не е имало друг кандидат. Самата Кунева е приела.

Ако кандидатурата ѝ бъде одобрена, тя ще е осмият министър на образованието за последните седем години. Трябва да бъде подменен и целият екип на Танев.

Смяната на шефа на просветното ведомство се наложи, след като вчера премиерът Борисов поиска оставката на проф. Тодор Танев заради скандала с промяната на учените планове. Министтър-председателят постави срок на реформаторите до снощи да издигнат нова кандидатура за поста, тъй като според коалиционното споразумение министърът на образованието трябва да е от квотата на РБ.

Представители на Блока се събраха снощи на “Раковски” 134, но не успяха да вземат единодушно решение. Наложи се днес Борисов да ги подкани да побързат, за да не реши той кой да оглави ведомството. Те се събраха на нова среща днес следобед и пред минути стана ясна окончателната им дума.

„За мен това е доказателство, че от Реформаторския блок могат да предлагат решения, когато има нужда от такива. Предлагам да приключим дотук“, заяви Кунева пред журналисти непосредствено след издигането на кандидатурата й.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...