БЪЛГАРИЯ, Политика

Реформаторски сблъсък за вакантното министерско кресло

Даниел ВълчевПореден сблъсък в Реформаторския блок предизвика поисканата от премиера оставка на образователния министър Тодор Танев. Ръководителите на РБ се събраха на спешно заседание на “Раковски” 134, пише Труд онлайн.

Надявам се, че всички партии в РБ, включително новоприетата Българска нова демокрация на Борислав Великов, ще се обединят около една кандидатура, заяви по-рано Даниел Вълчев от ДБГ в предаването “Още от деня” по БНТ. На въпрос дали ДСБ ще участва в този избор, Вълчев напомни, че ДСБ не подкрепя правителството.

Димитър Танев, бивш главен секретар на образователното министерство по времето на Даниел Вълчев, е сред обсъжданите за нов министър предаде Нова тв. Според БТВ други възможни кандидатури са и самият Вълчев, както и Меглена Кунева.

За да е валидна номинацията за министерска позиция на РБ, трябва тя да е била подкрепена от поне две трети от членовете му, коментира процедурата пред „Труд онлайн“ депутатът от гражданската квота в РБ Петър Славов.

Ако партиите в РБ обаче не успеят да се обединят около една кандидатура тази вечер, както поиска премиерът, може да останат без още едно министерство. Защото сред най-спряганите имена е и Милена Дамянова от ГЕРБ, председател на просветната комисия в парламента и бивш зам.-министър на образованието.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...