БЪЛГАРИЯ, Инциденти

Лавина в Пирин. Извадиха затрупан под снега румънец

Лавина, ФранцияЕкстремен сноубордист от Румъния предизвикал лавината под връх Тодорка в Пирин планина. Любителят на естремното каране ”бутнал” снежна дъска, която обаче го повлякла надолу. Младежът е извадил невероятен късмет, защото лавината не е била голяма. Шестима спасители от ПСС-Банско го извадили, пише “Труд”

Инцидентът стана в местността Ечмище. Не е имало други пострадали.

Късмет

Скиорът е жив и здрав, но е доста уплашен, заяви Румен Баряков от ПСС – Банско. Сигналът е получен малко след 11,00 часа в неделя, веднага спасителен екип е поел към мястото. Спасителите локализирали бързо къде е румънецът, който карал сам извън ски зоната.

Скиорите пренебрегват предупрежденията

Приятелите му, които не го придружили, се появили при спасителите на Шилигарника, за да го изчакат и заедно да слязат в курорта Банско. „Непрекъснато предупреждаваме, че след падналия сняг има голяма опасност от лавини, но някои екстремисти не ни чуват. Не можем да вдигнем стена в планината. Нека карат само по обработените писти в рамките на ски центъра, а не извън него”, призова Румен Баряков.

Съоръженията в горната част на ски зоната са спрени от движение заради гъста мъгла. От съображения за безопасност не работят лифтовете, защото има скиори, които не познават добре пистите и може да се изгубят в мъглата, обясни Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата-концесионер.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...